Det fina vädret går i ide, igen?

Hej hopp
Fick världens tråkigaste besked igår, min tränare ligger på sjukhus och kan inte komma på ca en månad, fredag den 13? YES! Himla otur man kan ha -.- Idag blev det ett dressyrpass, det var rätt blåsigt vilket gjorde att hon hade lite svårt att koncentrera sig ibland. Men jag är endå ganska nöjd emd min pärla idag:)

Kram på er!

Jag kan inte tro det är sant!

Hej allihopa, förlåt så mycket för att jag inte har uppdaterat på ungefär... 1 år? Kanske inte ett år, men det var längesedan i alla fall. Den senaste tiden har varit ytterst intensiv med skola, jobb, plugg och så klart häst! Det har hänt mycket nytt och jag ska försöka få med så mycket som möjligt i dagens inlägg och i framtiden ska jag faktiskt försöka att uppdatera varje dag, som förr!

För det första så har jag hittat en ny tränare, på ren chansning mejlade jag en tränare som låg ute på bukefalos, Lisa Lundholm som verkar runt om i Sverige och även i Göteborg på helgerna. Jag tyckte att hon tog ett bra pris då jag var den enda i stallet som skulle ha tränare och Lisa kommer till Lindome och vårat stall, endast för Foxie pch mig. Jag anser att man måste pröva sig fram för att hitta något bra och denna gången gick jag helt på egen känsla och den visade sig vara helt rätt efter första träningspasset! Lisa testade själv att känna på henne och jag märkte direkt vilken duktig människa detta var. Hon har varit beridare utomlands i flera år och kunde figurera ut hur min häst fungerade på 10 minuter, jag blev chockad! För att få en bra grund för våran dressyrträning bestämde Lisa att vi bara skulle köra grunderna som ställning och få "huvudet" på plats, bakdelen får komma senare (då hon har lite svårt med att få med bakvagnen, berättar senare varför!). När jag kände mig mer bekväm började det fungera och kommunikationen mellan mig, hästen och Lisa var helt fantastisk, jag kände att detta verkligen var rätt!

Ett par veckor senare, på fredagen kom Lisa tilbaka för vårat andra träningspass. Under de två veckorna emellan hade Foxie och jag övat på de uppgifter vi fick och gissa om vi satte det? JODÅ! Vi tog åt oss informationen från förra träningspasset, utövade det på detta och gjorde nya saker, denna gången blev det sidvärtes för att stärka bakbenen och andra "basövningar". Vi gick också på galoppen mer och tränade galoppfattningarna för att stärka bakdelen ännu mer! Jag var mycket nöjd även efter detta passet.

Dagen efter, på lördagen kom efterlängtade Andreas för att behandla hästar, människor och hundar i stallet. Andreas är homeopat, massör, kiropraktor, YOU NAME IT! Han har 30 års utbildning bakom sig och jag hoppades med fingrarna i kors att han skulle kunna släppa den sista spärren i bakdelen som hindrar FOxie från att jobba fullt ut, gjorde han det? - ABSOLUT! Foxie hade en liten "uppbuktning" mellan höftbenen, upp på ryggen, som INGEN, jag reperetar, INGEN någonsin kunnat behandla bort, eller vetat vad det är... Remember this, jag ha haft ett 10-tal människor som har behandlat Foxie under den tid jag har haft henne, från fysioterapeuter till veterinärer, dock har ingen kunnat figurera ut vad det var. MEN detta gjorde Andreas! Enligt hans kunskaper var detta hormonellt och orsakar stelhet och låsningar bland annat på hela högra sidan. För detta fick hon diverse behandlingar (mycket spännande!) och homeopatmedicin för hormonerna. Andreas sa till mig "denna upphöjning ska vara borta nästa gång jag kommer" jag tänkte att det kan inte fungera, ingen annan har ju lyckats? Man såg redan skillnad på henne efter behandlingen, när jag tog ut henne i hagen hade steget längts och shvunget mer flytande, inte så knackigt sas. Nu ska ni få höra det sjuka. DAGEN EFTER när jag kom till stallet, hade "upphöjningen" gått ner, drastiskt! Efter ett par dagar till kunde du knappt urskilja att det fanns något där. Synd att jag inte har bildbevis för jag blev helt ursäkta språket, JÄVLA SHOCKAD! Hennes bakkärra är nu mycket rörligare och man ser inte "hormonrubbningen" längre... Helt otroligt... Jag kan knappt tro det själv..

De mycket goda effekterna efter behandlingen och "naturmedicinen" är en häst som allt bara FUNGERAR med. Jag har inte haft ETT ENDA dressyrpass med Foxie som jag varit missnöjd med! Hennes steg är mycket längre, och längningarna är helt fantastiska! Nu börjar det kännar som om jag har en riktig dressyrhäst och det är mer än fantastiskt! När jag red igår kunde jag inte sudda ut mitt stora leende på läpparna förän jag gick och la mig, SÅ duktig är hon nu! I tempoväxlingarna håller hon formen och även i halterna. Om 10 år, när hon har utvecklats ännu mer kan jag säga att jag såg det i henne HELA tiden, jag gav det bara lite tid att komma fram! Jag är sååå himla stolt över min stjärna och jag vill tacka Andreas och Lisa som verkligen hjälper mig på vägen. Snart är Foxie och jag på tävlingsbanan och jag vet att hon kommer göra sitt bästa och visa vad  vi går för!

Bilder och filmer kommer upp inom närmaste tid, måste faktiskt visa vilka framsteg hon har gjort på så kort tid! Hoppas ni fortsätter läsa min blogg, för nu kommer jag uppdatera oftare och berätta massa roligheter som kommer ske inom en snar framtid! Kram på er!

Don't ever, EVER give up!

RSS 2.0