Ännu en solig dag!

Hej på er, en fin dag som denna! Hoppas ni har haft det lika underbart som jag:)


Idag kom jag upp till stallet tidigt, tack vare ett stycke underbar pojkvän som körde mig efter jobbet och jag kan inte säga annat än att jag och Foxie fick en helt fantastiskt go skogsrunda i solskenet. Hon var väldigt lugnt och harmonisk under hela ridturen, gick med sänkt huvud och bara njöt av det sköna vädret. Vi var väl ute lite mer än en timme tror jag, ville egentligen inte rida hemmåt så tidigt men klockan närmade sig sex och jag hade ju inte mockat eller fixat alls + att prylarna behövdes smörjas!:) Denna månaden blir det nog mest uteritter för att vi ska komma på banan igen, Foxie klagar inte ka jag ju säga! Kändes väldigt skönt att spendera flera timmar i stallet i lugnn och ro, det behövdes med tankte på all stress i skolan;)

Ha en bra kväll
kram
J

En blåsig tur i skogen

Hej på er


Idag blev det en skogstur med min lilla pålle, både mamma och Ebba följde med oss. Trots att det blåste som satan så va hon faktiskt relativt lugn och lyssnade jättefint, härligt att vi kunde jobba lite också:) Jag känner så stor skillnad på henne nu efter behandlingarna och det känns helt super! Jag har äntligen fått tillbaka min lilla sessa, haha hästarna i hennes stall har kommit tillbaka så att säga ;) Nu blir det till att ta det lugnt och kika melodifestivalen med Mor och Far:)

ha en bra kväll
kram
J

Snö? - Men min häst gör framsteg en då!

Hej på er mina läsare, hoppas allt är bra med er trots det tråkiga vädret :(


Idag så blev det bara massa gott pyssel med mitt hjärta, hon stod och njöt i ulla drag och ville INTE att jag skulle sluta klia och borsta på henne. Ibland blev det så skönt att mammas hår blev avsletet, för min lilla pålle tyckte det va roligt och rufsa mamma i håret med mulen, så söt häst<3 Men nog om idag, det har faktiskt inte hänt speciellt mycket på hästfroten faktiskt.

Men IGÅR där emot så fick vi återigen besök av Natalie som klämde, masserade etc etc på min docka och tro det eller ej, men på mindre än en vecka så har hon svarat jättefint och var mjukare och mer avslappnad i musklera på flera ställen vilket gjorde mig mycket glad och nöjd. Men jag hade en aning om att hon hade svarat på behadlingen väldigt positivt, hon har känts så himla mjuk och fin när jag tömkörde och red ut i skogen. Man kan väl säga att jag har fått min häst tillbaka som faktiskt håller sig på marken som hon brukar! Det brukar faktiskt vara något som är snett om dom börjar tjafsa i ridningen som hon har gjort de senaste. Så jag är kort och gott väldigt nöjd med både häst, mig själv och självklart Natalie, som hjälper min lilla pärla "på fötter igen":) Nästa besök blir om några veckor, till påsk.. Och då hoppas jag att hon har blivit ännu bättre, nu ser framtider återigen ljus ut!

Kram på er
J

Can't wait!

Hej hopp i dag också:)


Idag så blev det mest bilkörning och inte så mycket häst. Jag fixade lite ny halmpellets och pyttlade lite i stallet, sedan gick jag ner till min underbara i hagen som njöt i fulla drag av den härliga solen. Trots att det va blåsigt hemma va det som vanligt lä uppe i stallet, vädret är antingen alltid mycket bättre eller mycket sämre i stallet haha:) Foxie fick nöja sig med en morot och lite mys i hagen, för i morgon.. TRUMVIRVEL... Så kommer Natalie på besök igen! Ska bli roligt och se om det blivit någon förändring sen sist och vad det kommer bli för förbättring  framöver. Hittils har det varit positivt och hon har skött sig näst intill exemplariskt under de senaste passen och jag känner mig oerhört peppad till tömkörningen, antagligen kommer kusinen också upp till stallet och hjälper till någon dag också!:)

Ha en fin kväll
Kram på er
J

Härlig dag i skogen med mamma & Ebba

Hej hopp i galopp, underbar dag right?:D


Kan inte vara annat än supernöjd med min lilla docka idag. Hon va lite krånglig vid ett par tillfällen och jag kan inte säga att hon är annat n en riktigt bitch mot mig ibland haha:) I slutet va hon riktigt duktig, testade en liten ny "teknik" och den fungerade som smort, hon gick som en klocka den sista vägen hem, så himla nöjd, hon brydde sig inte ens om andra grejer på vägen. Jag kan nästan inte säga anant än lovord om min älskling, är bara så glad att det verkar gå åt rätt håll nu efter behandlingen! Ska också snart åka och byta den ena sadeln och stoppa om dressyrsadeln, hoppas att allt går mot framgång och inte tvärt emot!:)


Kram på er
J

Första tömkörningen (på evigheter)

Hej på er allihopa, hoppas ni har njutit av det helt underbara vädret dagen erbjudit!


Idag tömkörde jag Foxie för första gången på väldigt länge och jag kan inte säga att det annat än kanonbra. Trots att varken hon eller jag är helt haj på tömkörningen tycks hon i alla fall släppt rädslan hon hade för det innan och har mycket lättare att slappna av. Då jag själv inte är speciellt erfaren var det gäller tömkörning och att hästen inte verkar vara det heller kör vi på den säkra sidan och har mamma som går en bit bredvid med henne o repgrimma och långt grimskaft för att kunna ingripa om det skulle bli några komplikationer för oss men det var ingeet vi upplevde idag. när hon väl hade lugnat ner sig och fokuserade så gick hon i fin låg form och jobbade på jättebra, lite förvånad faktiskt men det kändes SÅ bra! Nu ska vi börja jobba effektivt med tömkörningen så kommer vi säkerligen kunna få stora framsteg också i ridningen. Jag kommer endast hålla mig till tömkörning och uteritter i ett par månader för att verkligen kämpa med att bygga upp muskelaturen och så jag inte snebelastar henne med MIN snehet... (i bäcken, axlar och allt vad det är!) Tur att jag ska börja med sjukgymnast!:) Har inte mycket mer att uppdatera annat än att det kändes som en kanonstart och jag hoppas ni får en bra kväll!:) (Kommer nog bilder och filmer på tömkörningen inom snar framtid också;))

Kram på er
J

Natalie kommer på välbehövt besök!

God kväll på er. Hoppas ni hat haft en toppendag i det fina vädret och har vart lika pigga och glada som jag!


Som jag nämde förut så skulle Foxie få en behandling av Natalie idag som var välbehövligt kan jag säga! Hon stod och njöt i fulla drag samtidigt som hon ogillade när Natalie kom åt lite onda punkter. Man märkte att hela hästen slappnade av tillslut och några spänningar släppte. Det är skönt att kunna hjälpa min lilla sessa, nu ska bara tömkörningen komma igång så vi kan bygga upp vänstersidan också, så tror jag detta kommer bli kanon. På tisdag kommer Natalie tillbaka och ska göra en riktig genomkörare som förhoppningsvis kommer hjälpa henne mycket! Efter besöket på tisdag kommer vi förmodligen vänta ca 5 veckor till nästa besök. Får hålla tummarna att ridningen och hästen blir bättre och hamnar på rätt spår igen! :) Vill också tacka Natalie för en fantastiskt bra insats idag med min överspända häst, och hoppas att NI också ger era hästar lite extra omtanke och kontaktar Natalie!:)


Ha en bra kväll
kram på er
J

Mer sol, mer glädje

Hej hopp i det underbara vårvädret!


Idag kommer roliga saker hända! Idag kommer Natalie och behandlar Foxie, detta ska bli jättespännande och jag hoppas på en förändrigng:) Positiviteten och glädjen bara flöder och känner mig oerhört taggad. Hoppas ni har det lika bra som jag, uppdaterar senare ikväll när jag har mer mumsig info:D

Kram på er
J

RSS 2.0