Nu börjar hoppningen... sakta med säkert!

hej hopp i fina regnvädret!

jag har avrit väldigt dålig på att uppdatera det senaste vilket beror på för tok för mycket skolarbete! Vädret i helgen var verkligen kanonfint och jag passade självklart på att rida både på banan och långtur i skogen. Vi hoppade lite här om dagen och det gick helt okej jämfört med hur det har gått innan, till sommaren ska vi kunna klara hoppningen utan problem:)

I söndags red jag ut med Foxie, tessie och elin. Det var en grymt härlig tur och man kunde till och med rida i linne! Är det inte underbart! Hon har blivit mycket lugnare och den värsta brunsten är över nu, pjuu! Hon är så jobbig när hon brunstar.

Jag hälsade också på gamla stallet där en liten fölis stod i boxen, så himla söt va lilla casper. :)

´Ha en bra dag!
kram:)

Massagebehandling med Sara

Hej på er:)

Fint väder, right? Eller inte kanske:) Fick ta moppen upp till stallet i spöregnet och jag kan tala om för er att det inte var speciellt kul. Kallt som satan och blött.. Regn får man stå ut med när man har hästar, haha. Idag stod massage på schemat för Foxie och diverse spänningar upptäcktes lite här och var. Det var mest diagonalt mellan vänster bak och höger fram (som jag misstänkte). Ibland stod hon och gäspade för det släppte men i vissa fall gjorde det nog riktigt ont där det var muskelknutor och djupa muskelspänningar. Sara var superduktig och behandlade henne jättefint. Hon visade även lite streching som jag skulle göra för att hjälpa till att tänja lite i bringan och att vi ska rida en del skänkelvikningar och cavaletti fram över. I morgon ska hon bara ut och promenera och på torsdag ska vi köra ett lätt joggingpass i paddocken för att känna lite hur muskelaturen känns och på vilket sätt hon har reagerat. Nästa behandling blir nu på fredag och den närmaste tiden kommer det vara rätt intensivt med massagen tills det släpper ordentligt. Efter det kommer hon fortsätta masseras dock mer sällan för att förhindra att samma spänningar inte kommer tillbaka. Jag är verkligen glad att hon får massage och hoppas att det från och med nu kommer gå åt rätt håll, ett roligt projekt för Sara:)

Ha en bra kväll
Kram

Så härligt med travbanan!

Hej hopp

Idag åkte vi till stallet på eftermiddagen och fick en go tur i kvällssolen, så himla härligt! Vi red bort en stud på tavbanan för att skritta fram sedan blev det lite jogging i paddocken. Vi tog det lite lugnt och testade alla gångarter och lösgjorde lite. I morgon ska Foxie få massage av Sara vilket ska bli helt underbart, hoppas hon blir mjukare i kroppen nu så att ridningen kan gå frammåt:)

Snabb update, ha det fint!
Kram

Det är inte hästen, det är du!

Hej svejs:)

Idag så blev det några varv på travbanan med Tessie och kusinen, jag red på hackamore idag och kusinen testade mitt stångbett på Tessie och det fungerade kanon! När vi hade skrittat fram begav vi oss hemåt till stallet igen för att jobba lite smått i paddocken. Passet startades med lite jogging och arbete i låg form (hon blir lite fööör taggad när hinderna är framme) för att få henne lyhörd. Hon var lite bångstyrig och tittade mycket på hinderna, men vi löste det.

Sedan fortsatte vi (med hjälp från kussen) och testa på lite bommar och hinder. Jag säger bara det, hästen har INGA problem med hinder, det är jag! Det sitter så långt inne i mitt huvud och efter småjusteringar och lite skrij och gap från kusinen hoppade hon över hinderna UTAN problem, jag blev helt chockad och otroligt glad då jag verkligen har saknat hoppningen något så kopiöst! Nu är det bara att ta grunderna från början då hon beteer sig likadant som en unghäst, dock tror jag hon kommer förstå mycket snabbare och utvecklas. Jag är jätteglad och JÄTTENÖJD med min prinsessa idag för hon skötte sig så bra nu är det bara matte som behöver bli lika duktig igen i hoppningen som hon var förut! haha:)

Ha en jättebra kväll:)
Kram

RSS 2.0