Nu bunkrar vi upp med muskeluppbyggande!

Hallå på er glada hästmänniskor:)

Idag så ska vi fortsätta på mitt tidigare inlägg om foder där jag nämner att man kan lägga till lusern för att påskynda och hjälpa muskeltillväxten hos din häst. Idag var jag och köpte Kraffts lusernhack och hon får en foderhink 2 ggr/dag för att öka intaget av fett och protein. Här ska byggas stora starka muskler;) Med lusernet får hon också tillgång till mineralsten, Dodson & Horrels "build up" (ca. 1/2 kg om dagen) och ett mag-tarmtillskott + en skvätt olja. Förhoppningvvis ska detta visa resultat om ett tag dock beror det på om hon får tillgång till lika mycket hösilage i hagen som vanligt.

Sedan är det självklart att man anpassar träningen för att bygga upp de specifika muskler hästen kräver för att hålla länge, bakvagnen borde hållas mycket stark, det är här hästen ska lägga som mest vikt på grund av att det är här de stora musklerna finns. Ridning där hästen ligger på bogarna/frambenen påverkar endast din häst negativt för här har dom inte lika starka och stora muskler som i bakvagnen. Sedan är det självklart bra att hästen är "jämnmusklad" men bakdel är viktigt! Ajabaja till ridning på framvagnen:) Har du någon gång sett hästarna på spanska ridskolan? Där ser man att hästarna nästan är bakåtlutade och jobbar effektivt med sina stora, starka bakmuskelatur, MYCKET facinerande! :)



Det är såhär nämligen (som jag nämnt tidigare) att stoflocken släpptes ihop med ett nytt sto i tisdags och sedan dess har Foxie gått från HÖGST till LÄGST i rang vilket gör att hon inte äter med de andra och är "utanför". Hon går mest för sig själv... =( Det jag är mest rädd för är viktnedgång och kolik. Förhoppningsvis blir det bättre efter ett par veckor så balansen i flocken blir mer harmonisk, vilket den inte är nu! Annars så mådde min pärla hyfsat bra idag:)

Bilder från idag kommer senare ikväll:)


Kommentarer
Postat av: Jelik

blir det inte bättre med damerna får hon la bli Tessie best polare sen;)

2011-02-25 @ 19:22:16
URL: http://skitsaammaa.blogg.se/
Postat av: Johanna

jelik: Precis, känna bara så skit just nu:( Hon går bara för sig själv...

2011-02-25 @ 20:21:33
URL: http://svernfors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0