Avmaskning

God förmiddag på er:)

Hur ofta avmaskar du din häst? Innan bete? Efter bete? Oftare?! Många avmaskar sina hästar utan att skicka in träckprov. När man gör ett träckprov kollar labbet vilken sorts mask din häst har och hur mycket. Det är viktigt att veta vilken sorts mask din häst har, avmaskar du utan att veta kan du göra det i onödan. Detta bygger upp resistens hos din mot avmaskningsmedlet och det vill vi väl inte?

"Equippo lab är landets enda parasitologiska laboratorium som uteslutande är inriktat på träckprovsdiagnostik för häst."


Priset är beroende på hur många i stallet som skickas in samtidigt, alltså blir det billigare om man skickar hela stallets prover på analys samtidigt:) Man kan bestämma olika typer av analys; grundanalys, samlingsprov, bandmaskanalys, springmaskanalys, odling (stora blodmasken) och typning av parasit. Högsäsongen för avmaskning är mellan mars-oktober och priserna är en aning högre under denna tid.

Visste du att i en undersökning när dom obducerade hästar efter kolik så hade en stor % av alla hästarna någon sorts mask. Forskarna säger att mask är en av de faktorer till att hästar får kolik, så glöm nu för bövelen inte att kolla masken! :)

Gå in på www.maskkontroll.se för att läsa mer.




Ha en kanonbra dag gott folk:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0